Aprilgrönska

Ska man vara arbetslös någon gång så ska man vara det nu! Våren är fantastisk. I trädgården blommar scillor, snödroppar, tusenskönor, svalört, krokusar, påskliljor... Och allsköns ogräs förstås, även om jag står fast vid att även det kallas blommor, bara det håller sig borta från rabatter och grusgångar. Under mina och Athenas tvåtimmarsturer runt ön njuter vi av fågelkvitter, vitsippor och snabba galopper över ljusgröna ängar i solskenet. Jag får lyckopirr i magen bara av att sitta här och skriva om det! Men livet är inte bara nöjen, utan också nytta är av nöden, även om jag i allmänhet föredrar att kombinera dessa ämnen. Körkortet är äntligen kirrat, sedan två veckor tillbaka. Skönt att klara både teoriprov och uppkörning på första försöket. Ytterligare guldkant tillfördes av uppkörningsdatumet: 1:a april. Jag tvivlar inte på att ni utan större ansträngning kan föreställa er möjligheterna till lyckade aprilskämt. En dubbel present, kan man säga.

Vidare är jag i startgroparna på ett eget företag. Ridlektioner, tillridning, hemsidedesign och layout. Jag har dessutom fått in en del önskemål om tillverkning av namnskyltar. Kul! Vill dock inte vara ekonomiskt beroende av företaget, utan söker deltidsjobb för att ha något att leva av. Som back-up har jag sökt förskolelärarutbildninen i Kalmar till hösten, men jag måste erkänna att jag inte är sugen på att ta ytterligare studielån. Men måste jag så måste jag.

Ikväll ska jag på föreläsning på Stålemara Gård om "Smitta hos Hästar", och innan dess ska jag följa med Lizette och behandla en häst i Jämjö, samt klippa mig i stan. Så nu måste jag fixa mig iordning, men jag lovar att bli bättre på att uppdatera bloggen i fortsättningen. Ska försöka bestämma en veckodag att alltid skriva på, eftersom det är lättare om jag får en viss kontinuitet på det hela. Ha det gott så länge!



RSS 2.0