Rättelse

Läste mitt senaste inlägg igen, och kom fram till att det låter fel, eller att det åtminstone kan ge fel intryck. Jag skrev det mitt i veckan, när jag var uppfylld av hur jobbigt det är att säga "hej då" till eleverna. Det var inte meningen att det skulle låta som att jag blivit uppsagd, eftersom anledningen till att jag slutar är att jag själv valde att säga upp mig. Det var inget enkelt val, men just då kändes det som min enda utväg. Om det sedan var rätt val kan jag inte avgöra ännu, men jag har valt en väg, och får helt enkelt följa den och se vart den leder. Jag ber om ursäkt för att det kändes som att jag skyllde ifrån mig och beklagade mig som om jag inte hade haft något att säga till om. Det var helt och hållet mitt beslut att sluta, och jag står fast vid det, även om det känns väldigt jobbigt just nu.

Suddiga konturer börjar synas...

...och tillvaron ser helt annorlunda ut. Min sista arbetsdag på ridskolan är tisdagen den 8 februari. Athena flyttar från gården den 29 januari, och dagarna efter det har jag en fot på varje ställe, dvs Sturkö och Västeråkra. Veckan som gått har varit väldigt tuff, eftersom jag har blivit tvungen att berätta för eleverna att jag ska sluta. De har blivit ledsna och besvikna, och förstår inte varför jag inte ska vara kvar. Än så länge är mycket fortfarande rörigt, men några saker är klara: Athena ska flytta till ett stall på Sturkö, och jag ska flytta till ett eget litet hus på samma ö. Jag har sökt några jobb, och koncentrerar mig helt och fullt på körkortet, så att jag får fördelen av att inneha ett sådant i jobbsökandet. Just nu känns det tungt, men snart är det vår, och då blir nog allt lite ljusare.



Året 2010

Nyårsafton 2010 har nu passerat, och året 2011 (Tvåtusenelva, inte tjugohundraelva!) tar sin början. Sammanfattning av 2010:

- 9 januari: Jag bröt lårbenet.

- 26 februari: På hästryggen igen (Prinsens, närmare bestämt).

- 15 juni: Färdig ridlärare (sånär som på hopprovet), och flyttade från Linköping till Karlskrona.

- 5 juli: Hästägare (till min älskade Athena).

- 16 augusti: Började jobba på Rosenholms Ridskola som ridlärare.

- 1 oktober: Egen lägenhet.

- 25 oktober: Nominerad till "Årets bästa idrottledare" i BLT.

- 19 december: Julshow på Rosenholms ridskola; "Alice (räddar julen) i Underlandet", med rekordstor publiksiffra.


Jag tror faktiskt att detta är mitt mest händelserika år hittills. Önskar att jag kunde fått skriva dit "Tog körkort", men det dröjer förhoppningsvis inte länge till nu. Kör upp inom kort. Men nog med bakåtblickar. Det nya året verkar bjuda på lika mycket nytt som det föregående. Vill inte säga för mycket än, men saker och ting verkar ha kommit i rullning rejält, och nu tror jag inte att det stannar upp förrän marken planar ut. Efteråt, när dammet väl har lagt sig, kommer åtminstone jag antagligen bli ganska överraskad av hur saker och ting möblerat om sig. Om dammet någonsin lägger sig såpass. Det verkar ständigt blåsa runt omkring mig nuförtiden...

RSS 2.0