Operation Julshow avklarad


Rosenholms Julshow 2010 är nu dokumenterad historia. Läktaren var fullsatt, och elever och hästar jätteduktiga! Allt flöt på precis enligt planerna, och vi lyckades skapa riktig julstämning. Showen i korthet:

Alice kommer i juletid till ett varmt och soligt Underland, där den Röda Drottningen regerar. Eftersom Julen är kärlekens högtid, och den Röda Drottningen inte tycker om kärlek, har hon förbjudit Underlandets invånare att fira jul. Vid sin sida har hon draken Yabberwookie, en fruktansvärd, eldsprutande best. Yabberwookie utstrålar den värme som gör att det inte kan snöa i Underlandet, och därmed blir det heller aldrig vinter och julstämning. Röda Drottningens hejdukar spatserar glatt omkring i shorts och solglasögon, medan den Vita Drottningen (Röda Drottningens syster) och hennes anhängare olyckligt trånar efter julen. Däribland finns Hattmakaren (föredetta designer och leverantör av diverse julhuvudbonader, såsom tomteluvor, luciakronor och stjärngossestrutar), Haren och givetvis Kaninen.

När Kaninen anläder till Hattmakaren och Harens hemliga glöggbjudning (där givetvis dialogen består av julrim) och meddelar sina vänner om Alices ankomst till Underlandet blir det yster glädjeyra, och Hattmakaren och Haren flänger sedan runt i ridhuset tillsammans med underbara fjordingen Beauty. Beauty drar en pulka efter sig, och däri sitter Haren med neddragna skidglasögon och fladdrande öron. Diskoversionen av "Mer Jul" spelas, och publiken kommer igång rejält. Därefter kommer ett inslag med Röda Drottningens kortsoldater, som rider en kadrilj i sitt sökande efter Alice, accompanjerade av pampig marschmusik.

I sin flykt undan från alla galningar i allmänhet, men showmaskotarna Tweedledee och Tweedledum i synnerhet hamnar Alice till slut ensam i skogen. Där träffar hon på Katten, möjligtvis den tokigaste varelsen i hela föreställningen. Men som alla vet är ju oftast de tokigaste personerna de mest pålitliga (...eller?), och därmed förs Alice till slut till säkerheten hos den Vita Drottningen. Där får hon höra om den profetia som en gång förutspåtts i Underlandet. En profetia som berättar att hon, Alice, är den som kommer att besegra Yabberwookie, och kväva hans eld. Alice blir förstås väldigt upprörd, och börjar kalla varelserna i sin omgivning "tokiga" och "galna". De blir mycket smickrade, och släpar sedan med henne till Yabberwookie.

När Alice ställs inför Yabberwookie (föreställ dig en stor, svart nordsvenskkorsning (ja, Hilda spelade Yabberwookie), till signatursoundtracket för "Terminator") ryser och darrar publiken av skräck (och antagligen lite köld också). Historien tar dock en oväntad vändning när Alice lägger märke till att Yabberwookie på nära håll ser väldigt hänging ut. Hon får en idé, och plockar upp en halstablett ur fickan. Yabberwookie blir mycket intresserad, och tar gärna emot halstabletten, som hjälper direkt. Det visar sig nämligen att Yabberwookie har varit väldigt förkyld, och haft hög feber. Det är därför han har varit så grinig och ilsken, och det är hans feber som har hindrat snön från att falla. När Yabberwookie nu blir frisk visar det sig att han egentligen är en väldigt snäll drake, som inte alls vill ställa till med otäckheter.

När folket får reda på att Röda Drottningen har blivit av med sitt vapen väljer de en ny drottning; den Vita Drottningen, och Underlandet får återigen fira jul! Detta uppfylls ögonblickligen av Luciatåget, som kommer inridandes med sånger och julstämning. Därefter kröns Årets Häst, som detta året blev Verona, och sedan är showen slut.

Efteråt bjöds det på fika i kafeterian, och alla var imponerade och mycket nöjda. En av alla var jag; mina elever har varit superduktiga!

Har dessutom gjort en namnskylt till Athena i julklapp, och håller just nu på att välja om jag ska klistra på blingbling eller inte. Blir ju ganska dammigt i stallet, men jag kan nog vara där och putsa...



Kommentarer
Postat av: Ida

Självklart är den grön ;)

Den med blommor och strass röstar jag på!

2010-12-21 @ 22:28:59
URL: http://inridsport.blogg.se/
Postat av: Anonym

Julshowen var ju fantastisk! Men egentligen är ju du den stora stjärnan! Otroligt skickligt av dig att komma på manus, handling och allt! Och skylten till Athena är ju jättesnygg!

Kram

2010-12-24 @ 19:44:59
URL: http://jojjoy.devote.se
Postat av: Karin

Vad gullig du är Johanna! =) NI var verkligen jätteduktiga, och kadriljen blev super!! Kramar

2011-01-01 @ 16:42:17
URL: http://mifrost.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0