Myssöndag


Igår kväll kom Matte hem efter en vecka på ett orienteringsläger i Spanien. Det har varit jättetomt utan honom, men idag har vi tagit igen förlorad tid genom att spendera en heldag ihop. Först hade vi en lugn morgon med frukost i soffan framför en film och sedan åkte vi till Tornby en sväng och shoppade lite. Jag skulle kolla om ett par ridbyxor som Sofie tipsat om på XXL Sport. De kostade bara 200 och var jättesnygga, men fanns tyvärr inte i min storlek. Däremot hittade vi ett par ridbyxor till Matte! Ett par marinblåa Mountain Horse för bara 200 spänn. Väldigt snygga dessutom, så det var inte mycket att fundera över.
 
Så nu har Matte en komplett ridutrustning. Min stackars karl... Vad var det som hände egentligen?
 
Först fick han en hjälm för att de reades ut på Hööks och flickvännens var för liten (sa hon i alla fall, för vad visste han om hur ridhjälmar ska sitta?).
 
Sedan gick de in en sväng på travshopen i Mantorp. (Hur hamnade han i Mantorp egentligen? Jo, det var visst något om att flickvännen, efter ett av många veterinärbesök, behövde någon som kunde stå och frysa i en timme på stallplan medan hon umgicks med sin häst på transportrampen. En person som hon sedan kunde bli arg på så att ilskan slapp gå ut över hästen, den väna varelsen. Se där, det finns en vettig anledning till allt som sker.)
 
Helt plötsligt hade de inne på travshopen råkat hamna i delen med mänskliga skor (fastän flickvännen i själva verket skulle titta på tillbehör till hästskor, hmm...) där flickvännen får syn på ett par jodphurs i karlens storlek. "Ser du, det är ju såna skor som Lenny har när han är ute och jagar. De är vattentäta och bra att använda till mycket!" Så hade karlen helt plötsligt ett par ridskor också.
 
Kort därpå råkade det slinka med ett par shortchaps i herrstorlek när flickvännen gjorde en internetbeställning från en konkursdrabbad hästshop. (De kostade ju nästan ingenting. Faktiskt.)
 
Och nu till sist: Ridbyxor! Det slutgiltiga steget mot en komplett ridutrustning är taget!
 
 
 
Nästa steg var det naturligaste i världen. De nya ridbyxorna var ju tvungna att invigas. På en långtur. Vilken tur att båda hästarna samtidigt fick motion. Vilken otur att Athena för dagen hade genomgått en fulländad metamorfos till en pansarhäst och behövde borstas i fyrtiofem minuter för att ens gå att sadla. Vilken tur att flickvännen fick hjälp med allt det där jobbiga en trött söndag. Nu blev det ju riktig kvalitetstid istället!
 
 
 
Skämt åsido, jag har verkligen världens bästa pojkvän! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0